Rakentaminen ja remontointi


 

 

Jos päätät alkaa rakentamaan omaa kotia Vanista, niin muutamia asioita siinä kannattaa huomioida: ensinnäkin rakennuslupa, unohda se. Johan sinulle rakennusvalvonnassa naurettaisiin jos tuollaista lähtisit sinne esittelemään. Tai mistäs minä tiedän. Teetä rakennuslupakuvat jollain arkkitehdillä ja lni-suunnitelmat jollain lvi-insinöörillä. Niiden kanssa sitten vain rakennuslupainsinööriä moikkaamaan.
Voi olla, että viimeistään viemärin kaivuutöiden kohdalla alkaa olemaan tyypin ilme näkemisen arvoinen. Tai sitten jos suunnittelet rakentavasi kakkosnelosesta toisen kerroksen vanin katon päälle. Kattoluukku paikoilleen ja siihen rakennat portaat.
Jos johonkin isompaan projektiin lähdet niin tilaa sitten rakennusliike avuksesi, ihan kaikkea ei kannata itse alkaa värkkäämään. Muuten voi ensimmäinen syysmyrsky viedä tekeleesi mennessään. Eli sen takia voi olla parempi palkata ihan rakennusalan ammattilaisia töihin.
Tietysti jos itse olet ammattimainen rakennusmies tai muuten riittävän pätevä kaveri niin sitten vaan työkalupakki esiin ja hihat heilumaan.
 


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: IS MSE Conf, ismseconf@ismse-conf.org